Sraz PTO 

Akce

Kdy:
24. 5. - 26. 5.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Tradiční akce oddílů SPTO, završení celoročního potkávání se na soutěžích PTO.

Pod stany, společný program, vyhodnocení Zelené ligy.

Manažer akce: Alča


Článek z akce

Jak už jsme předem tušili z předpovědí počasí, jako tradičně mělo skoro celý Sraz PTO pršet. To nás ale neodradilo a na výpravu jsme se vydali v hojném počtu 25 Severáků. V Krpoli nás vyzvedly dva společné autobusy, do kterých se k mému velkému překvapení opravdu vešly všechny oddíly, a odvezly nás do Újezda u Černé Hory, odkud jsme šli asi dva kilometry pěšky na Krkatou bábu.

Po příchodu na místo jsme si odhrabali svůj kus louky, což všechny děti bavilo a pořád se dohadovaly, kdo bude mít hrábě a snažily se vytvořit co největší hromady. Pak už jsme jen postavili stany a plachtu, najedli se, ještě chvilku si zablbli a šli spát.

Ráno nás probudilo kapání deště, ale klasickou rozcvičku jsme snad jako jediní odvážlivci ani kvůli tomu nevynechali. Poté následoval společný nástup všech v římských kostýmech a dopolední drobné hry a rukodělky jednotlivých oddílů (například stavba aquaduktu, gladiátorský souboj nebo malování na kamínky). Jak uvidíte na fotkách, zejména hra "házení sekyrkou" byla u dětí hodně oblíbená.

Po obědě jsme hráli velkou hru, na kterou jsme byli v týmu společně s oddílem Brabrouci. Na celkem 12 stanovištích, z nichž některá byla jednoduchá (přenos vody ve čtyřech na vršku od kotlíku) a některá těžší (přehodit čtyři z pěti lidí přes provázek zavěšený mezi stromy) jsme získavali armády, s pomocí nichž jsme dobývali svět. Sice jsme nevyhráli, ale všichni jsme bojovali, jak nejlíp jsme mohli.

Už během hry pomalu přestávalo pršet a k večeru už ani nekáplo, takže se nám povedlo udělat si k večeři špízy na ohni. Až do večerky jsme skoro celá Severka hráli smradlavé vajíčko a když nás ostatní viděli, přidalo se k nám dokonce i pár dětí z jiných oddílů.

V neděli nás čekal nástup v krojích a vyhlášení Zelené ligy, ve které jsme letos opět na 5. místě, a představení nových instruktorů (od nás Lucka a Peťka). Celý víkend rychle utekl a už nám nezbývalo nic jiného, než sbalit stany a vydat se zpátky do Brna. Unavení, špinaví, ale s pocitem, že ani špatné počasí nám nezabrání užít si výpravu na 100% :)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Alča (28. 5. 2013 22:16)
nojo, nas hromada co malem chytla.. na to jsem v clanku zapomnela:D
Anka (28. 5. 2013 18:01)
Sraz byl dobrá akce! Děkuju Alči za manažerování a za článek! A naše hromádka sena byla stejně největší :-)
Lucka (8. 5. 2013 18:25)
Já taky jedu :D a už se těším
Víťa (6. 5. 2013 16:36)
Já taky :-)
Alča (6. 5. 2013 14:59)
Já jedu! :)) Kdo z vedoucích a dětí pojede taky? ;)